free site statistics

Η καλύτερη αντιηλιακή προστασία

Είναι τα παιδιά απόλυτα προστατευμένα από τον ήλιο?

Η ISDIN προτείνει τα ιδανικά αντηλιακά για τους μικρούς μας ήρωες και το παιχνίδι δε σταματάει ποτέ
Ήρθαν οι μέρες με ατέλειωτο παιχνίδι στην παραλία, και με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας ήρωες! Για τα παιδιά προτεραιότητα είναι το παιχνίδι στη θάλασσα και στην άμμο φτιάχνοντας κάστρα και όχι η αντηλιακή προστασία. Γι ‘αυτό κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται η ίδια εικόνα: τα παιδιά τρέχουν προς τη θάλασσα και οι γονείς τρέχουν από πίσω με ένα αντηλιακό στο χέρι προσπαθώντας να τα πιάσουν.  Η ISDIN μοιράζεται μερικά κόλπα ώστε η εφαρμογή του αντηλιακού να γίνεται παιχνίδι! 

Επιλέξτε μια αντηλιακή προστασία που έχει δημιουργηθεί για παιδιά ή/και βρέφη.

Η εύρεση του κατάλληλου αντηλιακού για τα παιδιά  δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν επιλέξουμε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία για τα παιδιά. Η ISDIN με τη συλλογή Pediatrics, ξεχωρίζει για 5 βασικούς λόγους:

  1. Είναι ειδικά σχεδιασμένα και δερματολογικά ελεγμένα για το δέρμα των παιδιών.
  2. Είναι αντηλιακά υψηλής προστασίας. Ένας υψηλός ή πολύ υψηλός δείκτης (ιδανικά 50 ή 50+), προστατεύει καλύτερα το δέρμα των παιδιών από την ακτινοβολία UVA και UVB. Το παιδικό δέρμα δεν έχει την μέγιστη ικανότητα να αμυνθεί κατά των εγκαυμάτων και επομένως η υψηλή προστασία είναι απαραίτητη.
  3. Είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό και την τριβή ακόμα και στο σκούπισμα με πετσέτα. Τα παιδιά τρέχουν, παίζουν και γενικά αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον, τόσο εντός όσο και εκτός του νερού. Για αυτόν τον λόγο, μια προστασία που διαρκεί και μετά το παιχνίδι θα είναι το κλειδί για τη φροντίδα τους.
  4. Περιέχει βιταμίνη Ε, δεξπανθενόλη και ειδικά βιολογικά φίλτρα τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα της παιδικής επιδερμίδας.
  5. Συνθέσεις ανθεκτικές στο νερό: αναζητήστε στα παιδικά αντηλιακά τη σφραγίδα «ανθεκτικό στο νερό» ή «πολύ ανθεκτικό στο νερό». Πολλές φορές τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο μέσα στο νερό παρά έξω από αυτό. Οπότε δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτή τη βασική παράμετρο.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά σας να μάθουν να προστατεύονται από τον ήλιο. Για παράδειγμα, η μορφή του αντηλιακού που χρησιμοποιούν: σε μορφή σπρέι ή κρέμα τζελ ή συστατικά που «χαϊδεύουν» το ευαίσθητο δέρμα τους,  όπως με αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που ενισχύουν  τη λειτουργία φραγμού του δέρματος. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε καλές συνήθειες όπως η χρήση του αντηλιακού κάποια κόλπα από την ISDIN ώστε η εφαρμογή του αντηλιακού να γίνει παιχνίδι:

1) Μαθαίνουμε μέσα από τη μίμηση

Όπως γνωρίζετε, τα παιδιά επαναλαμβάνουν αυτό που βλέπουν στο σπίτι (καλές ή κακές συνήθειες). Εάν τα παιδιά δουν πώς εφαρμόζετε αντηλιακό, θα κάνουν το ίδιο. Είναι καλή ιδέα να τους κάνετε να συμμετέχουν στην «ώρα για αντηλιακό» και αφήστε τους να βάλουν και μόνοι τους…  Επιλέξτε για το πρόσωπο Pediatrics Fusion Water, ένα υψηλής προστασίας αντηλιακό προσώπου με SPF 50, που δεν προκαλεί ερεθισμό στα μάτια χάρη στην τεχνολογία SafeEye Tech™. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία WET SKIN, είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, την τριβή και το σκούπισμα με πετσέτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υγρή επιδερμίδα ώστε οι μικροί ήρωες να απολαμβάνουν τον ήλιο άφοβα στις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και απορροφάται άμεσα.  Δεν περιέχει άρωμα και είναι κατάλληλο από 6 μηνών και άνω. Ειδικά σχεδιασμένο για το παιδικό και βρεφικό δέρμα, ακόμα και για το ατοπικό.


2) Εφαρμόστε το αντηλιακό όταν κάθονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να εφαρμόσετε αντηλιακό σε μικρότερα παιδιά και κυρίως βρέφη, γνωρίζετε ήδη πόσο δύσκολο είναι. Επωφεληθείτε από τις στιγμές που δεν μπορούν να κινηθούν, όπως το κάθισμα του αυτοκινήτου ή το καρότσι και εφαρμόστε το αντηλιακό…Θα είναι πολύ πιο γρήγορο! Ιδανικό αντηλιακό για το βρεφικό δέρμα είναι το Fusion Fluid MINERAL BABY με SPF50  είναι ένα αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία του παιδικού/βρεφικού και ευαίσθητου δέρματος.  Η σύνθεση του περιέχει επιλεγμένα συστατικά ώστε να παρέχουν υψηλή προστασία στις περιοχές που έμμεσα εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Αποτελείται από 100% φυσικά φίλτρα ώστε να προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια και ανεκτικότητα όταν εφαρμόζεται στο βρεφικό δέρμα. Η τεχνολογία Fusion Fluid βοηθάει το προϊόν  να απλώνεται εύκολα, ομοιόμορφα και να απορροφάται άμεσα.  Επομένως, συνιστάται η εφαρμογή Fusion Fluid MINERAL BABY σε εκτεθειμένες περιοχές, προκειμένου να προστατεύεται το δέρμα από την έμμεση υπεριώδη ακτινοβολία. Δεν περιέχει άρωμα και είναι κατάλληλο για παιδιά 6 μηνών και άνω.  

3. 
Αφήστε τα παιδιά να σας το βάλουν αντηλιακό!

Ένας καλός τρόπος για να μάθουν πώς να εφαρμόζουν αντηλιακό είναι να το κάνουν με σειρά. Εφαρμόστε αντηλιακό σε αυτά πρώτα και μετά αφήστε τα να σας βάλουν. Θα το βρουν ξεκαρδιστικό, και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να τους διδάξετε τη σημασία να μην ξεχνάμε καμία περιοχή που εκτίθεται στον ήλιο.

Το Fotoprotector ISDIN Pediatrics Transparent Spray WET SKIN είναι ένα αναζωογονητικό διάφανο σπρέι που απορροφάται άμεσα, αφήνοντας αίσθηση δροσιάς ακόμα και σε  υγρή επιδερμίδα. Με δείκτη προστασίας SPF 50 προσφέρει υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB, ενώ χάρη στην τεχνολογία WET SKIN επιτρέπει την εφαρμογή τόσο σε υγρή όσο και σε στεγνή επιδερμίδα, χωρίς να αφήνει υπολείμματα, και αποτρέποντας την άμμο να κολλάει στην επιδερμίδα, διατηρώντας αναλλοίωτο το δείκτη προστασίας. Επιπλέον περιέχει τζίντζερ για την προστασία των κυττάρων (GINGER CELL PROTECT), ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος ενάντια στις φθορές που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία UVB αλλά και την οξείδωση. Επίσης τα αντιοξειδωτικά συστατικά του  ενισχύουν τις άμυνες του παιδικού δέρματος.  Ο Jet Spray σχεδιασμός του βοηθάει το προϊόν να απλωθεί ομοιόμορφα ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές, χάρη στην ειδική βαλβίδα συνεχούς ψεκασμού. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, και κατάλληλο για το ατοπικό δέρμα.

Το Pediatrics Transparent Spray WET SKIN είναι Sea Friendly, που σημαίνει ότι είναι σύνθεση με την πλειονότητα σε βιοδιασπώμενα ή/και ανόργανα συστατικά

4. Μετατρέψτε την εφαρμογή αντηλιακού σε παιχνίδι

Μετατρέψτε τη διαδικασία σε παιχνίδι! Εάν είναι διασκεδαστικό θα θέλουν περισσότερο αντηλιακό. Ποια είναι η αγαπημένη συνήθεια του παιδιού;  Ο χορός; Βάλτε το αγαπημένο του τραγούδι και αφήστε το να εφαρμόσει το αντηλιακό πριν τελειώσει το τραγούδι. Του αρέσουν οι γρίφοι; Σχεδιάστε σχήματα ή λέξεις με την κρέμα στο πίσω μέρος και αφήστε τους να μαντέψουν τι έχετε γράψει. Μπορείτε ακόμη και να το μετατρέψετε σε διαγωνισμό, ποιος βάζει πιο γρήγορα αντηλιακό! Τέλεια επιλογή για να γίνει η εφαρμογή παιχνίδι είναι το τo FOTOPROTECTOR ISDIN Gel Cream Pediatrics SPF 50+Ένα αντηλιακό σώματος το οποίο προσφέρει υψηλή προστασία ενάντια στην ακτινoβολία UVB και UVA με SPF50+. Ενυδατώνει όπως μία κρέμα και απορροφάται άμεσα όπως ένα τζελ, αφήνοντας μεταξένιο τελείωμα με ευχάριστη αίσθηση δροσιάς στο δέρμα. Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά και δεξπανθενόλη τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα της ευαίσθητης  παιδικής επιδερμίδας.  Πολύ ανθεκτικό στο νερό και την τριβή/το σκούπισμα με πετσέτα.  Παιδιατρικά και δερματολογικά ελεγμένο. Μη λιπαρή σύνθεση. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για ατοπικό δέρμα. Κατάλληλο για παιδιά 6 μηνών και άνω.

Χρήσιμες συμβουλές!

Οι παιδίατροι και οι δερματολόγοι συνιστούν τα μωρά και τα παιδιά να μην εκτίθενται άμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία και να προστατεύονται κατάλληλα (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου και αντηλιακά με υψηλό SPF). Για τα μωρά, χρησιμοποιείτε αντηλιακό στις ακάλυπτες περιοχές (πρόσωπο και πίσω μέρος των χεριών) κατά την έμμεση έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν εκτίθενται άμεσα, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να αντανακλάται, εκθέτοντας το ευαίσθητο δέρμα τους σε έμμεση ακτινοβολία. Επομένως, συνιστάται η εφαρμογή αντηλιακού σε εκτεθειμένες περιοχές, προκειμένου να προστατεύεται το δέρμα από την έμμεση υπεριώδη ακτινοβολία.  Προστατεύστε τα παιδιά πριν φύγετε από το σπίτι – ιδανικά 15-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Ω! και να θυμάστε: η επανάληψη της αντηλιακής εφαρμογής είναι πολύ σημαντική για να διασφαλιστεί ότι η επιδερμίδα προστατεύεται σωστά. Επαναλάβετε κάθε δύο ώρες το πολύ, ή κάθε φορά που βγαίνουν από το νερό!  

ISDIN, Η απόλυτη αντηλιακή προστασία και για τους μικρούς μας φίλους!